Magistraţii Tribunalului Prahova au dispus, vineri, prelungirea interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a companiilor SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA. Cele două firme sunt urmărite penal de DNA Ploieşti pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele infracţiuni în formă continuată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor postate pe portalul instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis o propunere a procurorilor de la DNA Ploieşti, dispunând prelungirea interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a inculpatelor Asesoft International SA şi Teamnet International SA pentru o durată de 60 de zile, decizia nefiind definitivă.

În 29 martie, procurorii anticorupţie de la Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celor două societăţi pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată şi instituirea sechestrului pe bunuri imobile aparţinând acestora până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei, respectiv 23.195.578 lei.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut în aprilie Tribunalului Prahova să interzică iniţierea procedurilor de dizolvare sau lichidare a SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, deţinute până în 2012 de Sebastian Ghiţă, sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare şi lichidare iniţiate, solicitarea venind în contextul în care cele două firme sunt cercetate pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani.

Solicitarea procurorilor anticorupţie este făcută în contextul în care în 29 martie 2017 a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva celor două firme pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

Administratorul SC Asesoft International, Cristian Anastasescu, şi directorul SC Teamnet International, Bogdan Padiu, sunt urmăriţi penal, sub control judiciar, pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, precum şi constituire a unui grup infracţional organizat, în cel de-al cincilea dosar în care e cercetat fostul deputat Sebastian Ghiţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.