Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au anunţat, miercuri, că tribunalul Amsterdam, în baza unui mandat european de arestare, a dispus predarea inculpatului Şerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei minore de 12 ani, autorităţilor competente din România. Decizia instanţei din Olanda este definitivă. Va urma procedura de predare a inculpatului, procedură gestionată de Poliţia Română. Autorităţile române estimează că inculpatul va fi adus în ţară până la finalul lunii august. Şerbuc este acuzat de uciderea fetiţei de 12 ani al cărei cadavru a fost găsit într-un apartament din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca ministră a Justiţiei, ca om politic, ca mamă rămân preocupată de astfel de cazuri şi voi recurge în continuare la toate instrumentele legale pentru a găsi soluţii. Îmi doresc ca inculpatul să fie predat cât mai rapid în România, să fie anchetat de organele de urmărire penală şi judecat de instanţele de judecată naţionale. Orice măsuri sau pedepse s-ar stabili în cauză, acestea trebuie să fie executate în România. Este un gest de normalitate într-o societate democratică. Sub nicio formă nu trebuie să permitem sustragerea de la răspunderea în faţa justiţiei naţionale. De la începutul mandatului, este al doilea fugar pentru care instanţele europene decid predarea către autorităţile române” a declarat Alina Gorghiu, potrivit comunicatului de presă al Ministerului Justiţiei.

Marcel Ilie Şerbuc a fost prins, în luna iunie, în Regatul Ţărilor de Jos, iar în cazul său sunt în derulare procedurile de extrădare către România.

Bărbatul suspectat că a ucis-o pe fiica de 12 ani a concubinei sale, cadavrul copilei fiind găsit în lada canapelei într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei, a fost prins în Regatul Ţărilor de Jos. În cazul său se derulează procedurile de extrădare către România.

Marcel Ilie Şerbuc fuse anterior dat în urmărire internaţională, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Suceveanul, suspectat că este autorul crimei a cărei victimă a fost fata de 12 ani găsită într-un apartament din Capitală a fost prins în Ţările de Jos.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani figura pe lista celor mai căutaţi fugari din Europa, el fiind considerat periculos.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.