Trei bărbaţi au fost reţinuţi, pentru şantaj, camătă şi complicitate la infracţiunea de camătă, de poliţiştii din Gorj, după ce ar fi prejudiciat, cu aproximativ 300.000 de lei, 18 persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 4 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal de şantaj, camătă, lovire sau alte violenţe şi furt calificat, au efectuat 4 percheziţii domiciliare în municipiul Târgu Jiu (3) şi în comuna Turcineşti (1). Totodată, au fost conduse, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, trei persoane, faţă de care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi camătă”, a transmis, joi, Poliţia Română.

Faţă de un bărbat, de 35 de ani, bănuit de şantaj şi camătă, de un bărbat, de 36 de ani, bănuit de camătă şi faţă de un bărbat, de 31 de ani, bănuit de complicitate la infracţiunea de camătă, toţi din Târgu Jiu, a fost luată măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore.

Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit că faptele ar fi fost săvârşite în perioada 2017 - 2020, faţă de 18 persoane, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, iar, în cursul zilei de joi, cei trei bărbaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.