Trei albanezi care au adus în România peste două kilograme de canabis au fost reţinuţi, marţi, de procurorii DIICOT, pentru prinderea unuia dintre ei trăgându-se focuri de armă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT de la Structura Centrală i-au reţinut pentru 24 de ore pe Sermen Cela, Lorenc Beshku, zis Bengu şi Gjergji Naska, zis Jacky, cetăţeni albanezi, toţi suspectaţi de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

În dosar, notează anchetatorii, există suspiciunea că, în cursul anului 2016, Cela, Beshku şi Naska au procurat canabis din Albania, drog de risc pe care l-au introdus în România, disimulat într-un colet, pe care l-au expediat din această ţară cu un autocar.

Beshku a luat legătura cu furnizorul drogurilor, ocazie cu care a stabilit cu acesta cantitatea (două kilograme) şi preţul pe care urma să îl obţină din vânzarea drogurilor (10.000 de euro) îndrumându-l cu privire la modalitatea de disimulare şi de transport, mai arată procurorii DIICOT.

Pe teritoriul Albaniei, Cela s-a asigurat că geanta în care au fost ascunse drogurile sunt îmbarcate în autocarul cu care urmau să fie transportate în România, iar apoi s-a deplasat în ţară pentru a asista la ridicarea coletului şi pentru a recupera de la coinculpaţi contravaloarea drogurilor, respectiv suma de 5.000 de euro care i-ar fi revenit, susţin anchetatorii.

Pe 24 octombrie, cei trei au preluat geanta în care erau disimulate drogurile, cu intenţia de a se deplasa la apartamentul în care locuiesc.

În jurul orei  11.10, în timp ce inculpaţii se aflau în parcarea unui magazin comercial, au fost somaţi să se oprească, moment în care inculpatul Naska Gjergji a aruncat geanta în care erau ascunse drogurile, a opus rezistenţă şi a fugit încercând să se sustragă, mai arată anchetatorii.

Pentru că Naska nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical,  fără a rezulta victime sau pagube materiale, ulterior acesta fiind imobilizat.

În geanta respectivă anchetatorii au găsit un pachet de formă sferică ambalat în folie transparentă care conţinea cantitatea de 2.134,6 grame de canabis.

Cei trei albanezi vor fi prezentaţi unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii DIICOT au fost ajutaţi la finalizarea acestui caz de către poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţia Operaţiuni Speciale, poliţişti din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu şi luptători din cadrul Batalionului Special de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.