Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat joi, după întâlnirea cu premierul, că a luat act de decizia acesteia de a trimite preşedintelui solicitarea de revocare din funcţie. El a precizat că premierul nu îi poate cere demisia, pentru că nu e corect din punct de vedere juridic. El a dat asigurări că va reflecta şi joi, până la sfârşitul programului, decide dacă trimite demisia la Guvern sau dacă rămâne pe ideea revocării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - Toader: Merg la Guvern. Dacă a trimis cererea de revocare, demisia e fără obiect/ De multe ori am aflat probleme privind justiţia din presă/Nu vreau să fiu procuror general/Întrebat dacă asupra sa au fost făcute presiuni: Nu răspund aici, acum
"Am luat act de decizia doamnei prim-ministru de a trimite la Cotroceni solicitarea de revocare din funcţia de ministru, o voinţă pe care, după lege, eşti obligat să o respecţi şi, în fapt, sigur o voi respecta. Am asigurat-o că astăzi voi reflecta şi, până la sfârşitul programului, voi da răspunsul dacă îi trimit în scris, cu nume şi prenume demisia, sau rămânem pe varianta punerii în aplicare a solicitării de revocare",a  declarat Toader, după a doua întâlnire cu premierul de la anunţarea deciziei PSD privind revocarea sa de la Justiţie.
El a precizat că joi, până la finalul programului, îşi va anunţa decizie.
 
"Până la final de program, vă voi comunica decizia pe care am luat-o şi, repet,: juridic nu poţi să-i ceri cuiva demisia, dar voinţa dânsei – a fost o discuţie foarte relaxată – voinţa dânsei implicită era aceea ca să-mi dau demisia. Am asigurat-o că voi reflecta şi îI voi comunica", a afirmat Tudorel Toader.
Ministrul a menţiona că nu însemnacă că va pleca imediat de la minister.
"Nu înseamnă că închid şi plec la Iaşi. Înseamnă că mai vin o zi-două, până când preşedintele ia act de demisie, dacă va fi demisie, sau de solicitarea de revocare, dacă rămâne dar revocarea", a subliniat el..
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.