Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că i se pare nefiresc ca Ministerul Public să fie singurul minister fără un ministru. În replică, procurorul general, Augustin Lazăr, spune că este vorba despre o cultură instituţională, o tradiţie preluată şi că este doar o glumă întrebarea cine e ministru la Ministerul Public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pornind de la problema protocoalelor secrete, ministrul Justiţiei a spus, în cadrul şedinţei secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) unde este audiată Adina Florea, propusă pentru şefia DNA, că Ministerul Public este singurul minister fără ministru şi acest lucru este nefiresc.

„În România, toate ministerele fac parte din Executiv. Ministerul Public este singurul minister care nu are ministru. A nu se înţelege că vreau să duc procurorii în Executiv, dar mi se pare nefirească titulatura asta, minister fără ministru”, a spus Tudorel Toader.

În replică, procurorul general Augustin Lazăr a spus că întrebarea cine e ministru la Ministerul Public este doar o glumă pentru destindere. El a atras atenţia că ideea unui Minister Public este preluată din cultura est-europeană.

„Noi suntem Minister Public de tradiţie franceză, cunoaştem cu toţii. Acesta a fost preluat din cultura est-europeană. Cred că este e o glumă să întrebi cine e ministru la Ministerul Public. E o glumă pentru a ne destinde”, a comentat Lazăr.

„Sigur că respectăm tradiţia, dar cu tot respectul, nu poţi nega: e un minister fără ministru. Restul sunt argumente. Avem un minister fără ministru”, a adăugat Toader.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.