Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului s-ar putea afla o hotărâre privind transferarea de la Ministerul Apărării la Ministerul Justiţiei a trei foste unităţi militare, pentru a fi transformate în penitenciar cu regim semideschis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este foarte posibil ca mâine să se afle pe ordinea de zi o hotărâre de Guvern prin care transferăm de la Ministerul Apărării la Ministerul Justiţiei trei foste unităţi militare pentru a le transforma în penitenciar semideschis", a declarat, marţi, ministrul Justiţiei.

El a precizat că cele trei foste unităţi militare se află pe acelaşi amplasament, în localitatea Unguriu din judeţul Buzău.

În 19 octombrie a intrat în vigoare Legea privind recursul compensatoriu, care prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate.

În prima zi de la intrarea în vigoare a acestei legi au fost puşi în libertate 529 de deţinuţi, iar în perioada următoare ar putea fi eliberaţi condiţionat, în baza acestei legi, alţi 3.349 de deţinuţi, cei mai mulţi fiind de la Rahova - 250 şi de la Penitenciarul Poarta Albă - 200. Potrivit reprezentanţilor unora dintre penitenciare, mulţi dintre deţinuţii puşi în libertate ca urmare a acestei legi aveau condamnări pentru furturi şi tâlhării, dar şi pentru omor. Ministrul Tudorel Toader a spus că această cifră este mare şi i-a depăşit aşteptările, pentru că nu credea că "impactul va fi atât de mare".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.