Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a întâlnit, luni, cu Excelenţa Sa, Roelof Van Ees, ambasadorul Olandei în România, şi au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul justiţiei şi noul Mecanism privind Statul de Drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni seară, de Ministerul Justiţiei, cooperarea bilaterală în domeniul justiţiei a fost unul din subiectele de discuţie, Excelenţa Sa exprimând deschiderea Ministerului Justiţiei din Olanda pentru continuarea discuţiilor deja antamate. 
 
”Noul Mecanism privind Statul de Drept, managementul strategic al sistemului judiciar, recuperarea creanţelor, precum şi criminalitatea privind mediul sunt subiectele care vor fi dezvoltate în dialogul bilateral”, a transmis Ministerul Justiţiei. 
”Consolidarea statului de drept la nivelul Uniunii Europene este o responsabilitate colectivă a noastră. Progresele înregistrate la nivel naţional produc valoare adăugată la nivelul întregii Uniuni. În acest context, sprijinul reciproc este foarte important”, a declarat Ambasadorul van EES.
 
Potrivit Miniterului, oficialul olandez a fost interesat de procesul de modificare a legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, precum şi de calendarul care va fi urmat de Guvern. 
 
Ministrul Justiţiei a prezentat stadiul proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ, precum şi calendarul de finalizare a legilor justiţiei şi a proiectelor de lege privind modificarea Codului penal şi a Codului de Procedură Penală. De asemenea, a precizat că proiectele legilor justiţiei vor fi transmise, spre aviz, Comisiei de la Veneţia şi GRECO.
 
”Discuţiile directe pe teme de interes pentru MCV şi Mecanismul Statului de Drept sunt foarte utile pentru noi. Să fiţi convinşi că veţi avea în mine un partener de discuţii deschis şi sincer. Modificarea legilor justiţiei generează dialog între instituţiile din sistemul judiciar, pe de o parte, şi între acestea şi magistraţi, pe de altă parte, pentru a discuta şi identifica soluţiile legislative care să ducă la consolidarea independenţei şi eficienţei justiţiei din România”, a declarat ministrul Justiţiei.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.