Plângerea făcută la Parchetul General de către judecătorul Cristi Danileţ în legătură cu informaţiile din articolul privind arhiva SIPA apărut în Evenimentul Zilei a fost trimisă DIICOT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Parchetului General, sesizarea judecătorului Cristi Danileţ a fost transmisă, marţi, pentru soluţionare, Direcţiei de Investigare de Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Judecătorul Cristi Danileţ a anunţat, pe contul său de Facebook, că a sesizat Parchetul General în legătură cu informaţiile din articolul privind arhiva SIPA apărut în Evenimentul Zilei, sesizarea sa vizând "deţinerea sau dezvăluirea nelegală a unor informaţii din arhiva SIPA".

"Cine ştia de aşa ceva şi a tăcut până acum este cel puţin complice. Nimeni dintre „curajoşii” ce comentează în online sau în presă nu a făcut până acum o astfel de sesizare. Mie mi-a luat fix trei minute. Iar cu legea...eu nu mă joc", scrie Danileţ.

În sesizarea adresată procurorului general, el face referire la faptele dezvăluite în articolul apărut în Evenimentul zilei, cu privire la 3000 de dosare din arhiva SIPA.

Articolul menţionează că în mandatul Monicăi Macovei s-au produs "manipulări interesate" ale documentelor din arhivă, că ar fi fost sustrase şi distruse dosare ale unor magistraţi, care ulterior ar fi avansat în funcţii şi că Danileţ ar fi fost unul dintre cei care au avut acces la arhivă, fără însă a se supune niciunei reguli privind accesul la dosare.

De altfel, Cristi Danileţ precizează în sesizare că în articol se menţionează despre "sustragerea sau copierea unor documente aflate sub regimul informaţiilor clasificate", documente la care a avut acces şi el în 2007, în virtutea funcţiei de consilier al ministrului Justiţiei însărcinat cu "investigarea arhivei SIPA pentru a stabili destinaţia documentelor depozitate în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor".

"Precizez că nu am sustras, copiat, stocat, dezvăluit informaţii cuprinse în notele consultate de mine din arhiva SIPA, nici în scris, nici oral sau sub orice altă formă", scrie Danileţ.

"Fiindcă în articolul ataşat se fac afirmaţii cu privire la fapte ce intră în conţinutul infracţiunii prevăzute de articolul 39 din Legea 182/2002, raportat la art. 303 - 304 Cod penal, vă sesizez pentru a efectua cercetările ce se impun", arată Danileţ în sesizare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.