Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au transmis că Senatul a adoptat, în calitate de for decizional propunerea legislativă iniţiată de MJ şi Ministerul de Finanţei pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 100 milioane euro cu o durată de 7 ani (2023-2030) pentru susţinerea proiectului „Consolidarea bazelor pentru îmbunătăţirea furnizării serviciilor judiciare”. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mai multe investiţii pentru instanţele din ţară! Parlamentul a adoptat, astăzi, Proiectul de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei si Ministerul Finanţelor pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 100 mil. EUR cu o durată de 7 ani (2023-2030) pentru susţinerea proiectului «Consolidarea bazelor pentru îmbunătăţirea furnizării serviciilor judiciare». Legea merge la promulgare”, arată comunicatul de presă al Ministerului Justiţiei.
 
Sursa citată mai spune că „investiţiile în infrastructura sistemului judiciar sunt esenţiale pentru o justiţie eficientă şi prietenoasă”.
 
„Cu sprijinul Băncii Mondiale, am îndeplinit zeci de obiective de infrastructură logistică pentru justiţie”, mai spun reprezentanţii MJ.
 
Fondurile prezentului împrumut vor finanţa următoarele:
 
-  Proiectarea completă a “Cartierului pentru Justiţie” aflat deja în implementare la nivelul Ministerului Justiţiei;
 
-  Construirea sau reabilitarea a 7 sedii de instanţe Tribunalul Sibiu, Judecătoriile Calafat, Corabia, Vălenii de Munte, Şimleul Silvaniei, Oraviţa, şi Filiaşi;
 
-  Refacerea infrastructurii LAN pentru 130 de instanţe;
 
- Digitalizarea arhivelor pasive ale Tribunalului Bucureşti;
 
- Elaborarea strategiei de digitalizare a sistemului judiciar.
 
„Modernizarea semnificativă este un pas esenţial către o justiţie mai eficientă şi echitabilă. Cu sprijinul Băncii Mondiale, am îndeplinit şi vom continua să îndeplinim obiective importante de infrastructură logistică pentru justiţie”, completează sursa citată.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.