Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Judeţeană Prahova, Nicolae Zecheru, s-a prezentat, miercuri, la DNA Ploieşti, unde a fost citat în dosarul redeschis săptămâna trecută de ICCJ în care sunt cercetaţi procurori, poliţişti şi politicieni importanţi din judeţul Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul şef Nicolae Zecheru s-a prezentat la DNA Ploieşti în jurul orei 12.00, iar la intrarea în sediul instituţiei a refuzat să facă orice declaraţie.

Conform unor surse judiciare, Zecheru a fost citat ca martor în dosarul care îi vizează pe şefii mai multor parchete şi procurori din judeţul Prahova, poliţişti de la IPJ Prahova, dar şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, şi pe fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Vineri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat redeschiderea urmăririi penale de către DNA într-un dosar clasat în anul 2014 de procurorul Lucian Papici, dosar în care erau cercetaţi şefi de unităţi de Parchet din judeţul Prahova, fostul şef al Poliţiei Judeţene, şeful Poliţiei Ploieşti, fostul şef al Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Ploieşti, mai mulţi comisari şefi din Poliţia Prahova, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Astfel, vizaţi în acest dosar sunt fostul şef al Direcţiei Generale Regionale de Finanţe Publice Ploieşti, Daniel Cristian Petre, şi adjunctul acestuia, Cătălin Ştefan Dinu, fostul şef al Poliţiei Judeţene Prahova Viorel Dosaru, care de la jumătatea lunii februarie este subsecretar de stat în Ministerul de Interne, şeful Poliţiei municipiului Ploieşti, Cristian Gelu Manea, fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas, ofiţerul Emanuel Saghel de la BCCO Ploieşti, fostul şef al Serviciului Judiciar din IPJ Prahova Nicolae Zecheru, procurorul Ionuţ Botnaru, fost şef al DIICOT Ploieşti şi în prezent şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, procurorul Liviu Matei, actual şef al DIICOT Ploieşti, procurorul Gheorghe Gârbea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti (fost adjunct al acestei instituţii) şi procurorul Aurelian Mihăilă, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi de fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Alexandru Cosma.

Cercetările în acest dosar au pornit de la dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape 35 de milioane de euro în care au fost inculpaţi, printre alţii, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi Răzvan Alexe, unul dintre apropiaţii conducerii PSD Prahova, alături de mai mulţi oameni de afaceri ale căror firme au avut contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.

Conform surselor citate, DNA a făcut cercetări legate de eventuala complicitate dintre Răzvan Alexe şi mai multe persoane cu funcţii de conducere în instituţii, precum Poliţia, parchete sau Direcţia de Finanţe din Ploieşti. La acel moment s-au făcut cercetări în legătură cu presupuse situaţii în care poliţişti şi procurori cu funcţii importante din judeţul Prahova ar fi avut strânse legături cu Alexe, considerat unul dintre membrii lumii interlope şi protejat al preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma. Unii dintre procurori au fost suspectaţi că s-ar fi interesat la colegi de-ai lor şi i-ar fi furnizat lui Alexe date legate de faptul că acesta ar fi sau nu cercetat în dosare instrumentate de unităţile la care respectivii procurori lucrau.

La finalul cercetărilor care au avut în vedere aceste presupuse fapte, procurorul DNA i-a interceptat şi înregistrat timp de 30 de zile pe cei vizaţi, respectiv pe poliţişti, procurori, politicieni, iar în final a ajuns la concluzia că nu se impune începerea urmăririi penale întrucât "faptele nu există în materialitatea lor". Procurorul Lucian Papici a dispus, la 1 aprilie 2014, clasarea cauzei şi informarea celor vizaţi despre faptul că au fost interceptaţi.

Ulterior clasării, Răzvan Alexe, Mircea Cosma, Vlad Cosma, fostul şef de la Finanţele Publice Prahova Daniel Petre, fostul şef al DGA Constantin Ispas, ofiţerul BCCO Ploieşti Emanuel Saghel au fost audiaţi în repetate rânduri de procurorii DNA Ploieşti, fiind cercetaţi ca suspecţi în diverse dosare de corupţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.