Procurorii DIICOT Suceava fac percheziţii, luni, la Centrul Medical Suceava al Ministerului Afacerilor Interne şi la locuinţa medicului şef al instituţiei, Adriana Lorena Bîrlădeanu, surse judiciare declarând, pentru News.ro, că aceasta este suspectată că le-a administrat substanţe stupefiante şi psihotrope copiilor săi de 4 şi 15 ani, în urma analizelor făcute copiilor fiind găsite în sânge opiacee şi benzodiazepine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava şi de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava fac trei percheziţii, dintre care două domiciliare şi una la sediul unei instituţii publice, într-o cauză în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale, a anunţat DIICOT.

Patru persoane vor fi duse la sediul DIICOT Suceava pentru a fi audiat în această cauză.

Dosarul de la DIICOT Suceava a fost deschis în urma unei sesizări formulate în 14 martie de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Suceava, care suspecta că în cazul a doi copii, în vârstă de 4 ani şi, respectiv, 15 ani, au fost administrate substanţe din categoria stupefiantelor de către o persoană care a avut acces direct, prin prisma atribuţiunilor de serviciu, la reţete medicale prin care se prescriu droguri în scop therapeutic. Totodată, aceasta şi-ar fi administrat substanţe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că instituţia publică unde au loc percheziţii este Centrul Medical Suceava al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, una dintre locuinţele percheziţionate este a medicului şef al centrului medical, Adriana Lorena Bîrlădeanu, mama celor doi copii.

Sursele citate au precizat că medicul Adriana Lorena Bîrlădeanu este suspectată că le-a administrat substanţe stupefiante şi psihotrope copiilor săi de 4 şi 15 ani.

Procurorii au dispus, în 18 martie, prelevarea de probe biologice de la cei doi copii, în urma analizei probelor de urină prin teste immunoassay fiind evidenţiat un rezultat pozitiv pentru opiacee şi benzodiazepine, a precizat DIICOT.

“Un rezultat pozitiv pentru benzodiazepine presupune prezenţa unuia sau mai multor substanţe cum ar fi: Oxazepam, Alprazolam, Diazepam, Bromazepam, Clonazepam, Nitrazepam, Clorazepate etc. În cazul opiaceelor, rezultatul presupune prezenţa uneia sau  mai multor substanţe din această clasă: morfină, codeină, ethyl morfina, hydrocodone, hydromorphone, norcodeina, oxycodone, 6-monoactehyl-morphine, etc.”, a precizat sursa citată.

Ancheta în acest caz este făcută cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.