Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a convocat, pentru miercuri, o şedinţă a secţiilor reunite, după eliminarea pensiilor speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedinte Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a luat masurile necesare pentru convocarea Secţiilor Unite in data de 29.01.2020”, a transmis, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Şedinţa este programată pentru ora 18:00.

Legea de eliminare a pensiilor speciale a fost adoptată marţi, de Camera Deputaţilor, cu 247 de voturi ”pentru”, 21 de abţineri, vizaţi fiind, printre alţii, parlamentarii, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionarii publici cu statul special, funcţionariI publici parlamentari. 

Aceasta, pe fondul protestelor din Justiţie, materializate inclusiv prin oprirea activităţii unor instanţe.

Consiliul Superior al Magistraturiia transmis, marţi, că susţine necondiţionat poziţia exprimată de magistraţi în adunările generale, în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor afectează independenţa şi statutul acestora.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.