Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, luni, după ce a stat o oră în sediul DIICOT, că procurorii i-au cerut informaţii legate de dosarul Black Cube, privind spionarea comunicaţiilor şi hărţuirea familiei şi a unor apropiaţi ai procurorului-şef al DNA, Codruţa Kovesi, precizând că va furniza datele solicitate de anchetatori. Oficiali ai DIICOT au spus, însă, pentru News.ro, că Ghiţă nu a dat declaraţii în acest caz, în timp ce surse judiciare au precizat că audierea lui a fost reprogramată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Orice lucru îmi vor cere domnii procurori... mi-au cerut informaţii şi le voi da", a spus Sebastian Ghiţă, după aproximativ o oră petrecută la DIICOT.

Deputatul a precizat că a dat declaraţie ca martor în dosarul Black Cube şi că a fost citat încă de săptămâna trecută. Întrebat dacă s-a întâlnit la mare, în cursul verii, cu Daniel Dragomir,  fostul ofiţer SRI arestat în acest caz, Ghiţă a evitat un răspuns clar.

"Trebuie să vă spun că nu pot să vă dau informaţii din dosar", a spus deputatul.

Pe de altă parte, oficiali ai DIICOT au arătat, pentru News.ro, că, deşi a fost citat, Sebastian Ghiţă nu a dat declaraţii, luni, în timp ce surse judiciare au precizat că audierea lui a fost reprogramată.

Ghiţă a negat că ar fi martor denunţător şi a mai spus că au fost audiate "persoane foarte importante" până la acest moment.                   

"Au avut întrebări tehnice şi am răspuns cât de mult am putut, inclusiv despre cucuveaua mov... nu apare în dosar...", a spus Ghiţă, după ce, înainte de a intra în sediul DIICOT, a declarat că procurorii verifică, probabil, dacă "adresa secretă" de e-mail a Codruţei Kovesi, cucuveauamov@gmail.com, a fost spartă în cursul operaţiunii Black Cube şi dacă astfel au fost aflate informaţii secrete ale statului român.

"Orice lucru mi s-a părut important l-am spus procurorilor, nu mi se pare că atacarea unor instituţii ale statului, DNA, SRI, DIICOT, e permisă", a adăugat Ghiţă.

Oficiali ai DIICOT au spus, însă, pentru News.ro, că adresa de e-mail pe care o invocă deputatul, "până la acest moment, nu face obiectul dosarului nostru".

Înainte de a intra în sediul DIICOT, Sebastian Ghiţă a declarat că, probabil, procurorii verifică dacă "adresa secretă" a Laurei Kovesi a fost spartă în cursul operaţiunii Black Cube.

"Sunt convins că acea operaţiune a unor agenţii de spionaj străine, Black Cube, ce a fost legată de fostul şef al spionajului israelian este în atenţia DIICOT şi, pentru că principala ţintă a fost doamna Kovesi, probabil că procurorii verifică dacă acea adresă specială, secretă, ascunsă, cucuveauamov@gmail.com, adresa doamnei Kovesi, e una din acele adrese pe care cei de la Black Cube le-au spart, le-au ştiut şi le-au obţinut şi din care au putut obţine informaţii secrete ale statului român, ale DNA şi ale doamnei Kovesi", a declarat Sebastian Ghiţă.

El a mai susţinut că Laura Kovesi ar fi transmis "informaţii secrete" din DNA, folosind adresa de mail respectivă.

"Înţeleg că cei de la Black Cube au spart mail-uri şi au obţinut informaţii şi că principala lor ţintă era doamna Kovesi. Eu ştiu că doamna Kovesi folosea această adresă, se pare că - astăzi am aflat - a mai trimis informaţii secrete din DNA şi că există astfel de mail-uri", a mai spus Ghiţă.

Întrebat dacă îl cunoaşte pe Daniel Dragomir, fostul ofiţer SRI arestat în dosarul Black Cube, Ghiţă a spus că Dragomir a lucrat în Serviciu, iar el a fost membru în comisia SRI.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat, pe 5 octombrie, că, în ultima perioadă, este o campanie extrem de agresivă pentru decredibilizarea activităţii DNA, făcută doar de persoane cercetate, iar pentru hărţuirea procurorilor s-au plătit sume enorme şi “comisioane de succes”.

Kovesi a precizat că magistraţii anticorupţie nu sunt intimidaţi de aceste atacuri agresive şi îşi vor continua activitatea.

Întrebată cum comentează declaraţia lui Victor Ponta potrivit căreia prima dată a întâlnit-o în 2011, la o podgorie deţinută de Sebastian Ghiţă, procurorul-şef al DNA a spus că, în ultima perioadă, “sunt atacuri foarte agresive asupra DNA”, din partea persoanelor cercetate de procurorii anticorupţie.

“Aceste atacuri sunt făcute pentru a intimida procurorii, dar mai ales este o campanie extrem de agresivă pentru decredibilizarea activităţii DNA. De altfel, s-au şi plătit sume enorme de bani şi comisioane de succes pentru hărţuirea procurorilor DNA şi pentru campanii de denigrare a DNA”, a spus Kovesi.

Întrebată dacă există o legătură între ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, inclusiv autodenunţul lui Sebastian Ghiţă privind teza sa de doctorat, şi povestea cu Black Cube, Codruţa Kovesi a spus că sunt campanii plătite de hărţuire a DNA şi în special de decredibilizare a instituţiei pe care o conduce.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.