Un bărbat a fost reţinut de procurorii din Satu Mare după ce a provocat un accident în urma căruia un şofer a murit, iar un copil de cinci ani a fost rănit. El avea o alcoolemie de 1,63 g/l la prima probă şi de 1,40 la cea de-a doua probă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că un bărbat este urmărit penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi ucidere din culpă.
 
Anchetatorii au stabilit că, miercuri seara, bărbatul conducea un autoturism Volkswagen Touareg pe podul Decebal din municipiul Satu Mare, iar la un moment dat a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a lovit din lateral un autoturism Mercedes. 
 
“Pentru a evita impactul, conducătorul autoturismului marca Mercedes a virat la dreapta, astfel că autoturismul marca Volkswagen Touareg, condus de către inculpat, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Audi Q5, acesta din urmă fiind proiectat în parapetul din partea stângă. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului autoturismului marca Audi Q5 şi vătămarea corporală a unui minor în vârstă de cinci ani, fiul conducătorului autoturismului marca Volkswagen Touareg - aflat pe bancheta din spate”, au transmis procurorii. 
 
Conducătorul autoturismului Volkswagen Touareg avea o concentraţie alcoolică de 1,63 g/l alcool pur în sânge la prima probă prelevată şi o concentraţie de 1,40 g/1 alcool pur în sânge la cea de-a doua probă. 
 
El a fost testat şi pentru depistarea substanţelor psihoactive în organism, dar rezultatul a fost negativ. 
 
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Judecătoriei Satu Mare pentru luarea măsurii arestului preventiv.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.