Robert Negoiţă a anunţat joi că a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva prefectului Capitalei Gheorghe Cojanu pentru abuz în serviciu. Candidatul Alianţei Pro Bucureşti 2020 la Primăria Sectorului 3 spune că prefectul Bucureştiului trebuie să răspundă de ce el a fost suspendat imediat ce a plecat din PSD, iar viceprimarul care a plecat de la PSD la ALDE a fost de abia suspendat zilele trecute. Negoiţă adaugă că Gheorghe Cojanu trebuie să explice şi ce legături are cu mafia retrocedărilor din Sectorul 3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am venit la Parchetul General pentru că depun o plângere penală împotriva prefectului municipiului Bucureşti. Este o plângere penală de abuz în serviciu. Trebuie să răspundă în faţa procurorilor, să le explice de ce pe fix aceeaşi speţă, în fix aceeaşi instituţie, eu, care am plecat de la PSD, mă suspendă imediat, iar doamna viceprimar, care pleacă de la ALDE la PSD, e lăsată până acum. În sfârşit, au suspendat-o zilele trecute. De ce cu o întârziere de o lună aproximativ? Cred că e nevoie ca domnul prefect să răspundă la această întrebare - de ce aceste două unităţi de măsură. O altă întrebare la care ar trebui să răspundă este ce legătură are dumnealui cu mafia retrocedărilor în Sectorul 3, căreia îi face jocul şi îi urmăreşte interesele. De aceea m-au şi suspendat pe mine, de aceea mi-au şi închis biroul, să nu mai am acces la calculator să urmăresc procesele, să urmăresc înfăţişările, termenele şi toate cele”, a explicat Robert Negoiţă, într-un videoclip postat joi pe Facebook. 

Întrebat dacă a încercat să ia direct legătura cu prefectul Capitalei, Robert Negoiţă a răspuns: „Nu, pentru eu nu sunt organ de anchetă şi cred că domnul prefect are de răspuns la aceste întrebări în faţa unui procuror. De ticăloşenie. Face politică. Un înalt funcţionar public nu trebuie să facă nici politică şi nici să facă jocurile unei structuri mafiote, aşa cum e mafia retrocedărilor ilegale, care a activat mai ales în Sectorul 3”. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.