Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a declarat, joi seară, că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) nu a trimis în judecată, de la înfiinţare, niciun procuror şi niciun judecător penru corupţie, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă DNA ar fi avut în continuare această competenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a declarat, joi seară, la Europa FM, că SIIJ nu a trimis în judecată, de la înfiinţare, niciun procuror şi niciun judecător, nefiind finalizate nici dosarele aflate deja în lucru înainte de înfiinţarea Secţiei.

”Am constatat că de la înfiinţarea SIIJ, din 2018, noi trimiţând acolo dosarele, n-a apărut niciun dosar de corupţie cu magistraţi, nici măcar din cele pe care noi le-am declinat către Secţia Specială. Şi acele dosare, dacă n-au fost clasate, vor reveni la DNA. De la înfiinţarea Secţiei, niciun procuror şi niciun judecător n-a fost trimis în judecată pentru corupţie. Acest lucru nu se întâmpla când DNA avea această competenţă”, a declarat şeful DNA.

Acesta a adus în discuţie şi desfiinţarea Secţiei Speciale: ”De ce era nocivă această Secţie Specială? Gândiţi-vă că este mult mai uşor să încerci să controlezi 3-5 procurori şi este greu să controlezi peste 100 de procurori ai DNA, la care se adăugau şi alţi procurori de la Parchetul General. Era mai greu controlul asupra acestor procurori. Nu acesta lucru se poate întâmpla în momentul în care se concentrează în mâna a câţiva procurori această competenţă”.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a lansat, miercuri seară, în dezbatare publică modificările la legile Justiţiei, una dintre popuneri fiind desfiinţarea Secţiei Speciale.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.