Procurorul general al României, Alex Florenţa, a afirmat, luni, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că acest an se anunţă a fi unul cu multe provocări din care nu vor lipsi cel mai probabil atacurile la adresa Ministerului Public sau DNA. El a cerut procurorilor să rămână vigilenţi în faţa oricăror tentative de a-i dezbina şi de a-i deturna de la scopul misiunii lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am intrat de câteva săptămâni într-un nou an, care se anunţă într-adevăr dificil, cu multe provocări. Şi din care nu vor lipsi cel mai probabil atacurile la adresa Ministerului Public în asamblul său sau a Direcţiei Naţionale Anticorupţie în particular, sau încercările de atragere a noastră în diferite jocuri sau dezbateri care n-au legătură neapărat cu activitatea structurilor de parchet, dar care vor fi folosite în încercarea de a manipula opinia publică în propriul interes. Dar trebuie să înţelegem totodată că orice atac împotriva instituţiei este o dovadă a eficienţei şi eficacităţii ei. Când indivizii corupţi încearcă să vă submineze munca sau să vă discrediteze activitatea, nu este un semn al slăbiciunii dumneavoastră, ci al fricii lor. E o dovadă că sunteţi pe calea cea bună şi ar trebui să vă servească drept un impuls puternic pentru a vă spori eforturile şi a merge mai departe cu şi mai multă hotărâre”, a declarat Alex Florenţa.

El a reamintit că datoria procurorilor este faţă de societate şi nu faţă de agende personale ale unora sau altora. 

“Acum însă, mai mult ca oricând, trebuie să rămânem vigilenţi împotriva oricăror încercări de influenţare a activităţii noastre, a oricăror tentative de a ne dezbina şi de a ne deturna astfel de la scopul misiunii noastre. Trebuie să ne amintim că datoria noastră este în primul rând faţă de lege şi societate şi nu faţă de jocuri sau agende personale ale unora sau altora. Şi trebuie să ne păstrăm calmul şi să ne menţinem obiectivitatea în faţa presiunilor şi intimidărilor externe de oriunde ar veni ele. Şi mai ales este esenţial să continuăm să ne facem treaba cu profesionalism şi integritate, evitând orice aparenţă de partizanat sau părtinire”, a mai afirmat procurorul general.

Şi procurorul-şef al DNA, Marius Voineag, s-a referit la anul electoral 2024, afirmând că acţiunile procurorilor vor fi atacate în acest context.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.