Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe 300.000 de euro din conturile bancare ale fostului vicepreşedinte ASF Daniel Tudor sumă pe care ar fi primit-o ca mită de la Ilie Carabulea pentru a proteja societatea de asigurări Carpatica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Tudor a fost luni la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a i se aduce la cunoştinţă că i-a fost pus sechestru pe o parte din avere.

Potrivit DNA, procurorii au instituit sechestru asigurător şi au indisponibilizat sume de bani, în lei şi valută, prezente şi viitoare, până la concurenţa sumei de 300.000 de euro aflate în conturile bancare ale lui Daniel Tudor, fost preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi fost vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Măsura a fost luată în dosarul în care Daniel Tudor este cercetat, în arest la domiciliu, pentru luare de mită. 

“Măsura asigurătorie a fost dispusă având în vedere că există date şi probe că suma de 300.000 euro reprezintă obiectul infracţiunii de luare de mită, astfel încât, prin măsura respectivă, să fie evitată înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul confiscării şi care pot servi la garantarea executării pedepsei amenzii, a cheltuielilor judiciare ori a reparării pagubei produse prin infracţiune”, a precizat DNA.

Daniel Tudor a declarat, la ieşirea de la DNA, că nu a protejat Carpatica Asig şi nicio altă societate.

„Este adevărat, am fost poate puţin mai atent, pentru că erau singurele societăţi cu capital social românesc, dar în niciun caz nu am protejat pe nimeni. (...) Astra şi Carpatica au fost supuse unui control pentru care s-au dat decizii şi urmare acestui control s-a ajuns în situaţia în care sunt acum”, a spus Daniel Tudor.

În noul dosar "Carpatica-ASF" au fost puşi sub acuzare fostul vicepreşedinte al ASF Daniel George Tudor, fosta soţie a acestuia, senatorul Doina Tudor, şi fostul secretar general al Senatului Ovidiu Marian. Ancheta vizează o mită de 300.000 de euro primită de Daniel Tudor de la Ilie Carabulea, prin intermediu Doinei Tudor şi a lui Ovidiu Marian.

Daniel Tudor şi Ovidiu Marian sunt în arest la domiciliu din 20 februarie, iar Doina Tudor este din 26 februarie sub control judiciar.

Procurorii susţin că, în perioada martie - mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat pe Daniel Tudor să primească 200.000 de euro, din suma totală de 300.000 de euro primită de Daniel Tudor, pentru ca, în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze societatea de asigurări Carpatica, ce făcuse obiectul unor activităţi de control.

Cei 300.000 de euro ar fi fost daţi lui Daniel Tudor în trei tranşe, de câte 100.000 euro, o primă tranşă, în mod direct, iar următoarele două tranşe, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale, Doina Anca Tudor, care cunoştea atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani, spun procurorii.

Iniţial, Daniel Tudor ar fi cerut trei milioane de euro de la omul de afaceri, tot prin intermediul lui Ovidiu Marian. După ce a primit banii, în 26 aprilie 2013, Daniel Tudor ar fi emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările acelui control, care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii, şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.