Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, reţinut de DNA după ce a fost prins în flagrant când primea mită 30.000 de lei, a fost arestat preventiv, miercuri seară, de Tribunalul Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Cluj a admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului Cătălin Cherecheş, decizia fiind luată după o şedinţă care a durat mai mult de şase ore.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

La ieşirea din sala de judecată, Cătălin Cherecheş a declarat că are încredere în instanţă.

”Suntem în campanie electorală în România. Totdeauna avem încredere în instanţă. În perioada asta altul mult mai important ca noi a fost răstignit pe cruce”, a spus primarul din Baia Mare.

Avocaţii edilului au cerut măsura controlului judiciar, susţinând că nu există probe suficiente pentru arestarea lui Cherecheş şi că flagrantul nu a respectat procedurile.

”S-a judecat solicitarea formulată de DNA privind luarea măsurii arestării preventive faţă de domnul primar Cherecheş. S-a motivat existenţa stării de pericol pentru ordinea publică şi noi am încercat să dovedim că o asemenea măsură privativă de libertate este una extremă, nu este necesară şi dacă s-ar aprecia existenţa unor suspiciuni rezonabile, cum prevede codul, şi un control judiciar ar fi în egală măsură destul de util pentru desfăşurarea procesului penal. Noi susţinem că în raport cu probele existente nu s-a reuşit să se dovedească flagrantul. Colegul meu a susţinut că a fot o provocare, cu atât mai mult cu cât au fost înseriaţi banii cu o zi înainte. Sunt chestiuni de detalii”, a declarat Tiberiu Ban, unul dintre avocaţii lui Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost reţinut, marţi seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj, pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, din ordonanţa întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora, în cursul anului 2014, Cherecheş i-a propus unei persoane (denunţător în cauză) să ocupe o funcţie de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

În continuare, Cătălin Cherecheş i-a promis persoanei respective sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât şi pentru continuarea în bune condiţii a activităţii clubului, cu condiţia ca o parte din banii primiţi de club să-i fie remişi edilului, mai spun procurorii.

Astfel, în baza înţelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, Cherecheş ar fi pretins şi primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar.

"De asemenea, în perioada imediat următoare, inculpatul Cherecheş Cătălin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare susţinerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunţătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială", se mai arăta în comunicatul DNA.

În 14 aprilie 2016, pentru o altă tranşă de bani, în acelaşi cuantum, edilul i-ar fi solicitat denunţătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului, precizau procurorii.

"În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Cherecheş Cătălin i-a transmis denunţătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat. În acelaşi context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheş Cătălin fiind găsită suma de 30.000 lei", se mai arăta în comunicatul DNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.