Primarul dinTârgu Mureş, Dorin Florea, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, edilul fiind acuzat că în 2008 a întocmit şi semnat o expunere de motive prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgenţă, deşi situaţia nu o impunea, a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociaţie sportivă, a unui teren de 20.400 metri pătraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş al DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului Dorin Florea pentru participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul a urmărit obţinerea unui folos pentru sine sau pentru altul, şi a Mariei Cioban, la data faptei secretar al municipiului Tîrgu Mureş, pentru aceeaşi infracţiune.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în anul 2008, în calitate de primar al municipiului Târgu Mureş, încălcându-ţi atribuţiile de serviciu şi  prevederile legale, a întocmit şi semnat o expunere de motive prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgenţă, deşi situaţia nu o impunea, a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociaţie sportivă, a unui teren în suprafaţă de 20.400 metri pătraţi, situat în municipiul Tîrgu Mureş.

Ca urmare a acestui demers, în 25 septembrie 2008, Consiliul Local a adoptat hotărârea respectivă, prin votul a 19 consilieri locali, la îndemnul edilului şi fără ca aceştia să cunoască caracterul nelegal al acelei propuneri.

Hotărârea respectivă, după adoptare, a fost contrasemnată (fiindu-i astfel acordată viza de legalitate fără de care nu putea produce efecte juridice) de către secretarul municipiului, Maria Cioban.

Ulterior, asociaţia sportivă beneficiară a terenului - care nu se încadra în niciuna din categoriile de persoane juridice fără scop lucrativ precizate în legea administraţiei publice şi nici nu deţinea statutul de utilitate publică pentru a putea beneficia de folosinţa gratuită a unui astfel de bun - a închiriat terenul respectiv unei alte entităţi sportive, obţinând foloase materiale în sumă de 2.563.041,86 lei.

Pentru folosirea acelui teren, asociaţia sportivă ar fi trebuit să plătească o redevenţă anuală calculată conform prevederilor legale, în funcţie de categoria bunului concesionat/închiriat, astfel că prin faptele sus menţionate bugetul municipiului Târgu Mureş a fost prejudiciat cu suma de 1.182.520 lei.

Până la ora actuală, Primăria municipiului Târgu Mureş nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.