Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, va candida din arest pentru un nou mandat, întrucât Curtea de Apel Cluj i-a respins definitiv, joi, o contestaţie faţă de măsura arestului preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au decis, joi, să respingă contestaţia formulată de primarul băimărean Cătălin Cherecheş la o decizie a Tribunalului Maramureş, privind arestul preventiv al acestuia.

Astfel, edilul va rămâne în arest preventiv, decizia fiind una definitivă.

De asemenea, Cătălin Cherecheş a fost obligat de instanţă să plătească statului 300 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

În urma deciziei luate cu trei zile înainte de alegerile locale, Cherecheş va candida din arest pentru un nou mandat de primar al municipiului Baia Mare.

În 20 mai, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul, a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Procurorii susţineau, în rechizitoriu, că, în perioada martie 2015 - septembrie 2015, Cherecheş, în calitate de primar şi ordonator principal de credite pentru susţinerea financiară a Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare şi implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul Local în acest sens, a pretins şi a primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât şi prin intermediar, suma totală de 70.000 de lei.

De asemenea, susţineau procurorii, în perioada imediat următoare, Cătălin Cherecheş, pentru a propune Consiliului Local Baia Mare susţinerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 de lei/1.200.000 de lei, a pretins denunţătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială, operaţiune care nu s-a mai finalizat.

În 14 aprilie 2016, edilul i-a solicitat denunţătorului 400.000 de lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului.

În ceea ce privesşte modalitatea de remitere a sumei de bani pretinse, în 22 aprilie 2016, Cherecheş i-a transmis denunţătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 de lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat.

În acelaşi context, în 26 aprilie 2016, procurorii anticorupţie l-au prins în flagrant pe Cătălin Cherecheş, asupra acestuia fiind găsită suma de 25.000 de lei.

Cu o zi înainte, potrivit anchetatorilor, la solicitarea primarului Cherecheş, din aceeaşi sumă cerută ca mită, denunţătorul a dat unui apropiat al edilului 5.000 de euro în contul unei datorii.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând lui Cătălin Cherecheş.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii luate dispuse în cauză.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, Cherecheş fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. Potrivit BEC Baia Mare, Cherecheş şi-a depus iniţial candidatura în 24 aprilie, din partea Forumului Democrat German, dar şi-a retras-o ulterior.

În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş la funcţia de primar al municipiului, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş.

Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş.

Într-un mesaj postat ulterior pe pagina de Facebook a lui Cătălin Cherecheş se arăta că Tribunalul Maramureş a admis apelul formulat de avocaţii primarului împotriva hotărârii Judecătoriei Baia Mare prin care fusese respinsă iniţial candidatura acestuia la alegerile locale, astfel că primarul poate candida pentru un nou mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.