Primarul Braşovului, George Scripcaru, rămâne sub control judiciar, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, definitiv, contestaţia sa la decizia prin care s-a menţinut măsura preventivă stabilită în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

George Scripcaru, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu, este obligat să respecte încă 60 de zile interdicţiile din cadrul controlului judiciar, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, miercuri, prelungirea măsurii preventive.

Instanţa supremă a menţinut şi măsura controlului judiciar dispusă faţă de Călin Silviu Pop şi Liliana Horga. Prin aceeaşi decizie, judecătorii au revocat măsura controlului judiciar în cazul Claudiei Niculina Radu. Decizia de miercuri a ICCJ este definitivă.

Măsura controlului judiciar luată în cazul lui Scripcaru nu îi afectează mandatul, deoarece acesta nu are nicio interdicţie în ceea ce priveşte funcţia de primar. El nu are însă voie să ia legătura cu martorii din dosar şi nici cu ceilalţi inculpaţi. Funcţionarii publici inculpaţi în dosar sunt suspendaţi din funcţii, astfel că nu mai lucrează momentan la primărie.

În 6 iunie, magistraţii Curţii de Apel Braşov au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar în cazul lui George Scripcaru, aceeaşi măsură fiind luată în cazul celorlalţi 12 inculpaţi din dosar.

Primarul George Scripcaru a fost trimis în judecată de DNA în luna februarie pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Dosarul este încă în camera preliminară, iar procesul va începe, cel mai probabil, în septembrie şi ar putea dura câţiva ani, potrivit lui Vladimir Ciolacu, avocatului lui George Scripcaru.

Primarul Braşovului este acuzat că a favorizat o firmă privată de termoficare şi i-a atribuit acesteia ilegal un contract de 6,1 milioane de lei., în detrimental societăţilor de stat care au ajuns în colaps. În acest dosar, sunt judecate alte 12 persoane.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, George Scripcaru ar fi primit, în schimbul ajutorului său, o mită  400.000 de lei constând în materialele electorale pentru alegerile locale din anul 2012. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.