Preşedintele CCR Marian Enache a precizat, cu ocazia Zilei Constituţiei României, că Legea fundamentală „exprimă manifestarea suverană a voinţei poporului român pentru democraţia constituţională, întemeiată pe tradiţiile constituţionale româneşti şi valorile comune ale constituţionalismului european”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Celebrăm astăzi Ziua Constituţiei, Lege fundamentală menită a defini bazele statului de drept şi ale democraţiei. Constituţia exprimă manifestarea suverană a voinţei poporului român pentru democraţia constituţională, întemeiată pe tradiţiile constituţionale româneşti şi valorile comune ale constituţionalismului european. În cei 31 de ani de la adoptare, Constituţia a avut un rol eminent în afirmarea şi consolidarea unităţii şi indivizibilităţii statului român, unităţii poporului şi egalităţii între cetăţeni. Garant al supremaţiei Constituţiei, Curtea Constituţională a României a contribuit, prin deciziile sale, la respectarea principiului separării puterilor, a echilibrului lor şi a colaborării loiale între autorităţile statului, precum şi la promovarea funcţionării modelului democratic de tip occidental, pentru care românii au optat prin Revoluţia din Decembrie 1989”, a declarat Marian Enache, potrivit unui comunicat de presă al CCR.

El a mai spus că judecătorii au „o îndatorire de onoare în afirmarea identităţii constituţionale, în apărarea şi asigurarea supremaţiei Constituţiei, în deplin acord cu respectarea angajamentelor internaţionale ale României în spaţiul euroatlantic”.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.