Preşedintele Curţii Constituţionale Marian Enache le-a transmis avocaţilor, cu ocazia sărbătoririi Zilelor Baroului Bucureşti, că trebuie să rămână fideli şi consecvenţi îndatoririi lor etico-profesionale de slujire a dreptului la apărare al cetăţeanului, consacrat şi garantat de Legea fundamentală a ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu prilejul sărbătoririi Zilelor Baroului Bucureşti îmi revine onoarea de a vă felicita pentru prestigioasa aniversare a împlinirii celor 192 de ani de avocatură în Bucureşti! Profesiile juridice se confruntă în prezent cu schimbări majore, imediate şi de perspectivă, care ne obligă pe noi toţi, juriştii, să regândim şi să reconsiderăm modalităţile de exercitare a diverselor domenii de activitate juridică şi să întâmpinăm inevitabilele provocări ale impactului inteligenţei artificiale”, a afirmat Marian Enache, în mesajul său transmis de Curtea Constituţională.

El a adăugat că „tehnologiile şi viitorul profesiilor noastre sunt interrelate şi interdependente”.

„Cu toate că noile tehnologii pot oferi posibilităţi imense, ele comportă schimbări cruciale care urmează să fie implementate în sfera activităţilor juridice. Profesia de avocat va cunoaşte modificări structurale în ceea ce priveşte evoluţia cunoaşterii dreptului, precum şi operarea cu dispozitivele tehnologice de realizare a documentării şi a modalităţilor de înfăptuire a activităţilor de apărare şi asistenţă juridică avocaţială. În acest context al promovării elementelor revoluţionare ale tehnicii digitale, trebuie să ne asigurăm că lucrăm împreună pentru a răspunde în mod corespunzător necesităţilor contemporane şi de reglementare modernă, adaptate dinamismului schimbărilor vieţii sociale”, a completat Enache.

„Trebuie să rămânem fideli şi consecvenţi îndatoririi noastre etico-profesionale de slujire a dreptului la apărare al cetăţeanului, consacrat şi garantat de Legea fundamentală a ţării, să ne asigurăm că tehnologia este utilizată pentru a îmbunătăţi accesul la justiţie şi că nimeni nu poate fi afectat sau nedreptăţit de aplicarea impersonală a tehnologiilor emergente”, a mai precizat preşedintele Curţii.

„Scopul nostru este comun, în ultimă instanţă, să protejăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi interesele publice legitime în aplicarea acestor procese tehnice ale contemporaneităţii. Cu acest prilej aniversar al Baroului Bucureşti, în numele meu şi al  judecătorilor constituţionali vă transmitem un sincer La mulţi ani şi multe succese în activitatea domniilor voastre!”, a concluzionat Marian Enache, în mesajul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.