Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că se lucrează la elaborarea modificărilor la legile justiţiei, acestea urmând a fi puse în dezbatere publică până la finalul lunii septembrie. Ministrul Justiţiei anunţă că vor urma ample consultări pe marginea acestor proiecte şi se va urmări ”obţinerea unui parteneriat instituţional şi politic larg în susţinerea ulterioară a proiectelor în Parlament”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Legile justiţiei se află încă în lucru, vor fi propuse în dezbatere publică în partea a doua a lunii septembrie, în orice caz până la finalul lunii septembrie”, a declarat, marţi, Cătălin Predoiu, citat într-un comunicat de presă al Ministrului Justiţiei.
Instituţia precizează că proiectele vor intra într-un amplu proces de dezbatere publică.

”După publicarea lor pe site-ul Ministerului Justiţiei până la finalul lunii septembrie, Ministerul Justiţiei va organiza largi consultări cu asociaţiile profesionale ale magistraţilor, sindicatele grefierilor, Comisia Europeană, GRECO etc, înainte de a fi transmis CSM, unde, de asemenea, vor avea loc largi consultări şi discuţii pe marginea proiectelor”, a mai transmis Ministerul Justiţiei, adăugând că va urmări ”obţinerea unui parteneriat instituţional şi politic larg în susţinerea ulterioară a proiectelor în Parlament”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.