Poliţia Judeţeană Prahova a primit, miercuri după-amiază, mandatul de aducere emis de DNA Ploieşti pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, iar poliţiştii desfăşoară ”activităţi specifice” pentru găsirea acestuia, au declarat oficiali din instituţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă, trimis în judecată în două dosare şi cercetat penal în alte două, este căutat de poliţiştii prahoveni, care au primit, miercuri după-amiază, mandatul de aducere emis pe numele său de DNA Ploieşti.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Marian Popescu, a declarat pentru News.ro că, în urma primirii de către IPJ a mandatului de aducere, poliţiştii desfăşoară ”activităţi specifice” pentru găsirea lui Ghiţă.

Surse judiciare au declarat că Ghiţă a fost deja căutat de procurori la locuinţa sa dintr-un cartier exclusivist din Ploieşti, însă nu a fost găsit.

DNA Ploieşti a emis, miercuri, mandat de aducere pe lui Sebastian Ghiţă în dosarul de corupţie privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în care are calitatea de suspect alături de Victor Ponta, după ce fostul premier a refuzat să se prezinte în faţa procurorilor.

Ghiţă a fost citat să vină la DNA Ploieşti la ora 12.00, însă fostul parlamentar şi-a trimis avocaţii.

Doi apărători ai acestuia au ajuns în jurul orei 11.45 la DNA Ploieşti, iar după mai bine de o oră au părăsit sediul instituţiei fără să facă vreo declaraţie.

Sebastian Ghiţă este urmărit penal de către DNA Ploieşti, alături de Victor Ponta, în dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în anul 2012. 

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita lui Tony Blair, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD. 

În 6 septembrie, Ponta a fost pus sub control judiciar de DNA Ploieşti în acest dosar, dar măsura preventivă a încetat la începutul lunii noiembrie. Totodată, în 12 octombrie, procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru asigurător pe un imobil al lui Victor Ponta.

Şi Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar în acelaşi dosar, dar instanţa supremă a anulat măsura preventivă în 13 septembrie. Ulterior, procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru până la concurenţa sumei de 220.000 de euro pe averea lui Ghiţă.

În prezent, Sebastian Ghiţă se află sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi ţara, în dosarul în care este judecat alături de fostul şef al Poliţiei Judeţene Prahova Viorel Dosaru, fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas şi de Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, foşti procurori şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti. El a contestat măsura la instanţa supremă, în 22 noiembrie, dar aceasta a fost respinsă, decizia fiind definitivă.

Sebastian Ghiţă a rămas fără imunitate parlamentară după ce mandatul său de deputat a încetat în luna decembrie.

El a candidat pentru un nou mandat de deputat pe listele PRU, partid care nu a trecut pragul electoral, astfel că nu a intrat în Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.