Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti transmis, sâmbătă seară, că la Hanul lui Manuc se aflau, în timpul acţiunii poliţiştilor de vineri seară, patru procurori împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi. Instituţia afirmă că procurorii nu participau la o petrecere privată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis, sâmbătă seară, precizări după ce au apărut informaţii că mai mulţi procurorii au participat la o petrecere privată care s-ar fi desfăşurat în Hanul lui Manuc, vineri seară. 
 
”Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată. În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 
 
Sursa citată a explicat că, în jurul orelor 19:00, procurorii au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. 
 
”Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv. La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei. În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare”, a mai transmis instituţia. 
 
Un număr de 27 de persoane, între care şi adjunctul Poliţiei Capitalei Radu Gavriş, au fost găsite de poliţişti în restaurantul Hanul lui Manuc, vineri seară. Printre clienţi se afla şi o persoană care trebuia să fie în carantină, în judeţul Călăraşi. 
 
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că nu tolerează încălcări ale legii, iar în ceea ce-l priveşte pe Radu Gavriş a fost demarată cercetarea preliminară. 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.