Parchetul General a declarat, luni, recurs în casaţie în dosarul fostului primar de la Năvodari Nicolae Matei, acuzat de abuz în serviciu, dare demită şi constituire a unui grup organizat. Înalta Curte decisese încetarea procesului ca urmare a prescripţiei răspunderii penale. De asemenea, Parchetul General a cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să stabilească o procedură unitară în legătură cu decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la prescrierea unor fapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de astăzi, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declarat recurs în casaţie împotriva Deciziei nr. 237 din 21 iulie 2023 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, pronunţată în apel în dosarul nr. 3743/2/2015 privind mai mulţi inculpaţi şi având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi spălarea banilor, în care DNA a dispus trimiterea în judecată la data de 27 noiembrie 2014”, a transmis, luni, Parchetul General.

Înalta Curte decisese încetarea procesului ca urmare a prescripţiei răspunderii penale.

De asemenea, Parchetul General a cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să stabilească o procedură unitară în legătură cu decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la prescrierea unor fapte.

”Având în vedere multiplele opinii juridice exprimate în spaţiul public şi pentru a preveni generarea unei practici neunitare în aplicarea Deciziei CJUE din 24 iulie 2023 în cauza C-107/23, în cuprinsul motivelor de recurs în casaţie a fost formulată şi o cerere de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept”, a mai transmis Parchetul General.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.