Omul de afaceri Gruia Stoica a fost condamnat, vineri, de judecătorii Tribunalului Iaşi, la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării societăţii Transbordare Vagoane Marfă, sentinţa nefiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis condamnarea lui Gruia Stoica la patru ani de închisoare cu executare, omul de afaceri fiind acuzat de spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Potrivit rechizitoriului DIICOT, Gruia Stoica, împreună cu alte două persoane implicate în dosar, ar fi achiziţionat un pachet majoritar de acţiuni la SC Transbordare Vagoane Marfă, apoi a schimbat conducerea societăţii şi a introdus compania într-un circuit financiar fictiv, alături de alte companii, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Anchetatorii susţin că între 2003 şi 2005, cei trei inculpaţi, "bazându-se pe relaţia de rudenie şi încredere reciprocă“, au constituit un grup infracţional organizat, elaborând un plan prin care să diminueze contribuţiile către stat. Totodată, ar fi fost rulate mai multe sume de bani creând aparenţa unor relaţii comerciale.

Procurorii DIICOT au exemplificat un contract fictiv de subînchiriere vagoane şi unul, tot plăsmuit, de consultanţă. Prejudiciul total s-ar ridica la 8,8 milioane de lei, a mai arătat DIICOT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.