Omul de afaceri George Ivănescu, unul dintre acţionarii firmei Murfatlar, a fost adus cu mandat la DNA, în dosarul în care luni au fost făcute percheziţii la firme din industria viticolă şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de fapte de corupţie şi evaziune fiscală, prin care ar fi fost produs un prejudiciu de aproximativ 600 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

George Ivănescu a fost ridicat în urma percheziţiilor şi adus la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat, acesta fiind însoţit de ofiţerii care au pus în executare mandatul de aducere emis pe numele lui.

Procurorii DNA au făcut, luni, 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Constanţa, Ilfov, Buzău şi Prahova, la sediile unor firme din industria viticolă şi la locuinţele mai multor persoane.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), percheziţiile au loc într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie şi evaziune fiscală, fapte care ar fi fost comise în perioada 2010-2014.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că în anchetă sunt vizate firme din industria viticolă, iar prejudiciul estimat până la acest moment este de aproximativ 600 de milioane de lei.

George Ivănescu controlează indirect, alături de  Emanuel Corneliu Dobronăuţeanu şi de alte persoane, producătorul de vinuri Murfatlar România SA, unul din primii zece jucători de pe piaţa românească a vinurilor.

Murfatlar România SA, companie intrată în insolvenţă în martie 2012,  are ca principal acţionar firma Euroavipo SA Poşta Câlnău - de asemenea în insolvenţă -, controlată, în acte, de o firmă offshore din Insulele Virgine.

În martie 2014, instanţa a dispus sechestrul asigurător, "în vederea garantării prejudiciului produs prin infracţiune", pe acţiuni în valoare de 1,38 milioane lei.

În 2015, Murfatlar România SA a înregistrat o cifră de afaceri de 124,4 milioane lei şi un profit net de 3,5 milioane lei, potrivit bilanţului depus la Ministerul Finanţelor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.