Primarul municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, a declarat marţi, înaintea judecării, la Tribunalul Bucureşti, a cererii DNA de a fi pusă sub control judiciar, că acest proces este pentru libertatea de exprimare, arătând că nu sunt motive pentru a fi solicitată măsura preventivă, în dosarul în care a fost trimisă în judecată. Olguţa Vasilescu a precizat că, în timpul urmăririi penale, nu a vorbit despre dosarul său, în schimb în spaţiul public a fost “un val” de informaţii pe surse despre această cauză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ne aşteptăm la represalii. Acest proces nu este despre apărarea Olguţei Vasilescu, nici despre pretinsa apărare a unui denunţător, ci despre libertatea de exprimare, drept constituţional câştigat în Revoluţia din decembrie. Pe toată durata urmăririi, am înţeles să nu vorbesc despre dosar, nu am făcut publice date sau numele denunţătorilor, în schimb şi eu şi dumneavoastră ne-am confruntat cu un val de informaţii, fie pe surse judiciare, fie prin comunicatele de presa. Populaţia Craiovei are dreptul să cunoască despre acest dosar şi azi ne vom bate pentru acest drept, faţă de acuzaţiile ce se aduc doar pe-o parte”, a spus Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a precizat că rechizitoriul procurorilor a fost făcut public pe 19 iulie, iar ea, ca inculpat, l-a primit pe 27 iulie.

“Nu am absolut nicio legătură cu acea persoană din registrare. Nu am luat legătura cu absolut nimeni din dosar”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Avocatul acesteia, Alexandru Chiciu, a declarat că “derapajul denuţătorilor în spaţiul public este inacceptabil”.

“În mod constant se difuzează date concrete din dosar. A existat o rezerva a mea şi a clientei mele, luni de zile am înţeles să nu facem vreo declaraţie. Faţă de toate datele concrete apărute în presa Craiovei, am înţeles să tăcem. (…) Manifestările au fost abjecte în raport cu tăcerea noastră. Haideţi să vedem faptele din aprilie până în august”, a spus Chiciu.

Tribunalul Bucureşti judecă marţi cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de luare a măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Olguţa Vasilescu, în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

DNA solicită instanţei să dispună, în cadrul măsurii preventive, ca Olguţa Vasilescu să nu se apropie de persoanele desemnate de anchetatori şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

Procurorii susţin că au formulat cererea pentru că, după trimiterea în judecată, Olguţa Vasilescu a încercat să îl discrediteze pe martorul denunţător şi a postat pe pagina ei de Facebook acte din dosarul de urmărire penală, apoi i-a invitat pe simpatizanţii săi să facă aprecieri asupra probelor.

DNA a sesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii, pentru postarea pe pagina de Facebook a Olguţei Vasilescu a unor documente din dosarul în care a fost trimisă în judecată.

Pe 30 iulie, Lia Olguţa Vasilescu a postat pe Facebook peste 20 de pagini din stenograma unei înregistrări realizate de denunţătorul Petru Becheru, aflată la dosar.

"Mai jos aveţi una dintre stenogramele din înregistrarea video efectuată de denunţătorul Petre Becheru şi care vrea să demonstreze că am angrenat în «activitatea infracţională», aceea de văruire a faţadelor, funcţionarii primăriei. Textul e mai amplu, deoarece discuţia a durat două ore. Am pus doar partea de final, care demonstrează că I. L. Caragiale n-a trăit în epoca cea mai fastă pentru comedie. Aici funcţionarii încearcă să ii arate bunăvoinţa de a se întâmpla ceva frumos şi în oraşul nostru. Becheru spune că vrea contract. I se spune da. Că vrea garanţie a lucrării. I spune că se dă, de mai multe ori i se spune că i se dă, dar el tot intervine şi cere repetat. Dacă vede că legal nu e nicio problemă, cere să i se văruiască şi scara pe interior, să i se schimbe uşa, să i se pună camere de luat vederi şi să se văruiască şi pentru spaţiile comerciale de la parterul blocurilor. Totul, în încercarea disperată de a nu se mai face nimic şi de a obţine probe pentru denunţ. P.S. Observaţi şi cum se poate «proba» o infracţiune de spălare a banilor. La un moment dat, nervos după discuţii de două ore în care nu se ajungea la niciun rezultat şi apăruseră acuzaţii cu DNA şi infracţiunea de spălare de bani, constructorul spune că banii lui şi-i spală el. La nervi, sub formă de glumă. Nu mai faceţi glume! Unii le iau ca atare şi te trimit în judecată... Halucinant!", a fost mesajul Liei Olguţa Vasilescu pe Facebook, alăturat stenogramelor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.