Sorin Oancea, acţionar la B1 TV, a declarat că le-a spus procurorilor că s-a întâlnit cu Ludovic Orban în vinerea dinaintea chemării deputatului liberal la DNA, dar că nu au discutat despre bani, precizând că el crede că este vorba de o răzbunare, în care este trasă şi televiziunea “absolut degeaba”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am declarat că am avut mai multe discuţii cu domnul Orban. Nu am avut nicio discuţie despre bani sau alte detalii comerciale sau condiţii. De asemenea, i-am spus că nu avem ce să ne reproşăm noi, ca post de televiziune. Nu ştiu de unde informaţiile despre televiziuni. Vom vedea dacă vor spune procurorii în comunicat sau referat.  Vom vedea materialul trimis la instanţă”, a spus Sorin Oancea, după ce a fost audiat ca martor la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Sorin Oancea a precizat că, din punctul lui de vedere, în acest caz este vorba de  o răzbunare.

“Părerea mea este că este o chestiune personală, că este o răzbunare, este vorba de oameni de afaceri, oameni politici şi suntem traşi şi noi absolut degeaba”, a declarat Oancea.

El a arătat că ultima întâlnire cu Orban a fost în vinerea dinaintea chemării liberalului la DNA, dar că nu au vorbit despre bani.

“N-am discutat niciun moment despre nicio suma de bani, pentru că legea spune clar că este ilegal să iei bani în campanie. Legea nu-ţi permite. Discuţia a fost în birou, cu mai mulţi oameni”, a mai spus Oancea.

Patronul B1 TV a mai spus că nu ştiu cine ar fi denunţătorul din acest dosar, dar pare o răzbunare politică.

“Doi oameni vorbesc între ei, unul spune «bă, dă-mi bani să-i dau nu ştiu cui», aşa am înţeles din comunicatul DNA. Răzbunarea - nu la mine, ci pe Ludovic Orban - o văd ca pe o răzbunare politică”, a adăugat Oancea.

Sorin Oancea a fost citat să se prezinte marţi la DNA petnru a fi audiat ca martor în dosarul lui Ludovic Orban.

În acelaşi dosar a fost audiat şi Cozmin Guşă, unul dintre acţionarii principali ai Realitatea Media, el declarând că a fost citat în calitate de martor.  Guşă a precizat că nu este el patronul de televiziune la care trebuiau să ajungă banii pentru promovarea imaginii lui Orban în campania electorală pentru alegerile locale.

Ludovic Orban a fost pus în 11 aprilie sub control judiciar pentru 60 de zile şi în aceeaşi zi a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

 Orban este acuzat că, în luna martie, a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorală la Primăria Capitalei, cerând ca banii să ajungă la persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

“Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, arată procurorii.

În timpul controlului judiciar, Ludovic Orban are interdicţie să părăsească ţara şi să se apropie sau să comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor. De asemenea, Orban este obligat să meargă la DNA ori de câte ori este chemat şi să se prezinte la Secţia 23 de Poliţie de două ori pe săptămână, luni şi joi.   

Orban a contestat controlul judiciar, cererea lui de ridicare a măsurii preventive fiind judecată marţi la instanţa supremă.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.