Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a cerut, marţi, la ICCJ, să fie eliberat din arest preventiv, el spunând că “pedofilii şi criminalii sunt lăsaţi în libertate”, în vreme ce el este arestat pentru abuz în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat contestaţia lui Nicusor Constantinescu formulată după ce Curtea de Apel Constanţa a menţinut măsura arestului preventiv în cazul acestuia.

Nicuşor Constantinescu a declarat, când a fost adus la instanţă, că “pedofilii şi criminalii sunt lăsaţi în libertate”, iar el rămâne în continuare “arestat pentru abuz în serviciu, faptă presupus dezincriminată de Curtea Constituţională”.

Instanţa supremă a rămas în pronunţare şi urmează să stabilească, definitiv, dacă Nicuşor Constantinescu rămâne în arest preventiv, va fi plasat în arest la domiciliu sau lăsat în libertate, sub control judiciar.

În 14 iunie, Curtea de Apel Constanţa a decis menţinerea arestului preventiv în cazul lui Nicuşor Constantinescu, respingând ca nefondată cererea acestuia de înlocuire a măsurii cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu, în dosarul Centrului Militar Zonal. Decizia a fost contestată de Nicuşor Constantinescu la ICCJ.

În toamna anului trecut, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu. El a fost judecat pentru că în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Nicuşor Constantinescu a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, care a anunţat că va pronunţa decizia definitivă în 29 iunie.

Luni, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.