Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, la plecarea de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei este gata şi va fi trimis în cursul zilei Consiliului, el spunând că nu putea "să vină cu el în mână" şi că va urma cursul oficial firesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă este gata proiectul de OUG privind legile justiţiei, Tudorel Toader a răspuns: "Da. Şi îl trimit oficial astăzi la CSM. Spuneam aseară că nu voi comunica public modificările preconizate, din simplul motiv ca membrii CSM să nu afle din media, să afle oficial".

El a spus că proiectul va urma procedura oficială şi că "nu vine ministrul cu el în mână la CSM", pentru avizare.

"Un proiect de Ordonanţă nu vine ministrul cu el în mână, să-l discute cu membrii CSM. Un proiect de OUG se discută oficial, CSM stabileşte procedura, există comisia de legislaţie, care trimite la membrii CSM, ei se întrunesc, discută şi dau avizul. Prin urmare, eu nu vin cu proiectul de lege în geantă, ci este o procedură", a declarat Toader.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader anunţa miercuri seară că a primit acceptul Comisiei de la Veneţia pentru modificarea legilor justiţiei prin OUG, joi urmând să trimită draftul la CSM.

"Am mers la Comisie cu mai multe soluţii legislative prin care să fie preluate o parte din propunerile Comisiei de la Veneţia. (...) Am avut şapte propuneri, toate au fost agreate, au fost considerate necesare pentru evitarea unor disfuncţionalităţi. Care e actul normativ prin care putem corecta legile justiţiei? Ordonanţa de Urgenţă! Comisia de la Veneţia nu e deschisă la OUG, dar se referă la cele care au rolul de a ocoli procedura parlamentară constituţională. În cazul acesta, este vorba despre preîntâmpinarea unor efecte mai puţin dorite, efecte care pot să rezulte din aplicarea celor trei legi. Asta este justificarea. Dânşii au agreat de comun acord, au exprimat agrementul pentru adoptarea unei OUG în sensul celor discutate şi le-am spus că voi spune public", a afirmat Toader la România TV.

El mai spunea că va face apel la CSM să dea un aviz cât se poate de repede, pentru ca săptămâna viitoare să poată fi adoptată ordonanţa de urgenţă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.