Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat joi că pentru ea este o prioritate ca DIICOT să aibă un corp de poliţie judiciară, precizând că în acest sens se lucrează la un proiect de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este pentru mine o onoare să fiu invitată la DIICOT. DIICOT era în 2005 o structură eficientă si operaţională şi s-a invocat un raport în procesul de negociere, făcut de experţi germani, şi care este cel mai bun. Constata că atunci DIICOT era o structură funcţională şi că parteneri din state membre puteau colabora. Au trecut mulţi ani de atunci. Nu s-a schimbat fundamental decât agenda europeană şi naţională”, a spus ministrul Raluca Prună, la bilanţul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Ministrul Justiţiei a afirmat că DIICOT se poate profila ca o structură de parchet specializată care să-şi îmbunătăţească activitatea urmărind agenda europeană.

Raluca Prună a anunţat că se lucrează la un proiect de lege, care ar putea fi pus în două luni pe masa Guvernului, şi care aduce ca noutate o mai bună dotare a DIICOT cu ceea ce ar trebui să aibă această structură, respectiv poliţia judiciară.

“Este o prioritate pentru mine, pentru că o astfel de instituţie trebuie să aibă un corp de poliţie judiciară. Executivul mai poate sprijini DIICOT pentru o mai bună relaţie interinstituţionala cu structuri executive ca Ministerul Afacerilor Interne, spre exemplu”, a adăugat Prună.

Ministrul a mai spus că sunt rapoarte din care, din păcate, anumite chestiuni factuale ar putea conduce la ideea că există diferenţe între judecători şi procurori.

“Dorim să îmbunătăţim pachetul de legi al justiţiei şi dorim să oferim un pachet complet care să întărească, între altele, şi statutul procurorului. (…) Profit şi spun că procedurile ce le voi declanşa pentru aceste funcţii din parchete vor fi transparente. Indiferent de zvonuri, vă asigur că procedura este una transparentă”, a declarat Raluca Prună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.