Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a declarat miercuri, în şedinţa de Guvern, despre adoptarea de către Parlament a pachetului legilor justiţiei, că este ”rezultatul unei munci colective şi a unui suport pollitic fără rezerve din partea coaliţiei. Fără acest suport, fără sprijinul parlamentarilor care formează coaliţia aceste legi nu ar fi trecut, evident, de Parlament, a menţionat Predoiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Justiţiei a declarat că votul din Parlament pe legile justiţiei este rezultatul unei munci colective şi a unui suport pollitic fără rezerve din partea coaliţiei.

”Fără acest suport, fără sprijinul parlamentarilor care formează coaliţia aceste legi nu ar fi trecut, evident, de Parlament. Este un mesaj şi pentru putedrea judecătotrească că atât puterea executivă cât şi cea legislativă (..) au luat foarte în serrios problematica justiţiei, la nivel european şi au asigurat, prin votul din Parlament, un cadrul legislativ perfect în linie cu standardele europene”. 

Ministrul Justiţiei a precizat că este ”un cadru normativ superior chiar altor legi similare din spaţiul juridic european”.

”În orice caz, nu e cu nimic mai prejos şi de aceea cred că nu greşesc dacă spun că obiectivele din Mecanismul de Cooperare şi Verificare sunt atinse prin această adoptare a celor trei legi", a precizat ministrul, în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă a arătat, la rândul lui, că a fost un proiect ”al coaliţiei, asumat, un jalon în PNRR şi a fost îndeplinit”. 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.