MInistra Justiţiei Alina Gorghiu a declarat că ministerul are acum două poziţii de magistraţi de legătură, în Italia şi Franţa. „Motiv pentru care, pe lângă magistratul de legătură pe care îl avem în Italia şi în Franţa, am demarat proceduri interne pentru a identifica un post de execuţie pe care să îl alocăm unui magistrat de legătură pentru Marea Britanie”. Ea a adăugat că l-a informat, în şedinţa de joi a Guvernului, pe prim-ministrul Marcel Ciolacu că doreşte să mai existe un magistrat de legătură în Germania, aceasta fiind a doua ţară, după Marea Britanie de unde sunt aduşi cei mai mulţi fugari înapoi în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ministerul Justiţiei are acum două poziţii de magistraţi de legătură. Sunt cei care ţin legătura între Ministerul Justiţiei şi jurisdicţia unde se analizează cererile de extrădare în statele respective. Motiv pentru care, pe lângă magistratul de legătură pe care îl avem în Italia şi în Franţa, am demarat proceduri interne pentru a identifica un post de execuţie pe care să îl alocăm unui magistrat de legătură pentru Marea Britanie. Sunt cei mai mulţi fugari pe care i-am adus înapoi în ţară din Marea Britanie”, a afirmat Alna Gorghiu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Ea a adăugat că l-a informat pe prim-ministrul Marcel Ciolacu că doreşte susţinere să mai fie înfiinţat un post de magistrat de legătură pentru Germania, în condiţiile în care este a doua ţară, după Marea Britanie, de unde Români aduce un număr mare de fugari.

„Şi l-am informat pe premier că îmi doresc suportul pentru încă o poziţie de magistrat de legătură pentru Germania, pentru că Germania este, de asemenea, al doilea stat, după Marea Britanie, de unde aducem cel mai mare număr de fugari în ţară”, a explicat Gorghiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.