Ministerul Justiţiei a semnat contractele de lucrări pentru construirea judecătoriilor Costeşti şi Horezu, două instanţe care funcţionează în clădiri care nu au mai putut fi reabilitate din cauza uzurii accentuate. Terenurile vor fin predate în următoarele săptămâni, iar lucrările sunt programate pe durata a 16 luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Bogdan Ilea a anunţat, marţi, că Ministerul Justiţiei, prin Direcţia de Implementare a Proiectelor Finanţate din Împrumuturi Externe (DIPFIE) - Unitatea de Implementare a Proiectului, a finalizat procedurile de licitaţie pentru lucrările de construcţie a două sedii noi pentru judecătoriile din Costeşti şi Horezu.  

Lucrările sunt cuprinse în Proiectul de Îmbunătăţire a Serviciilor Judiciare (JSIP), finanţat de Banca Mondială, cu scopul de a oferi justiţiabililor servicii de calitate într-un spaţiu decent. 

Firmele care au câştigat licitaţiile sunt Asociere de Firme: SC CONARG AG SRL, SC ELECTRONET CONCEPT SRL, SC CON GAZ PREST SRL, SC IFMA SA (pentru construirea sediului judecătoriei Costeşti) şi Asociere de Firme: SC CONARG AG SRL, SC ELECTRONET CONCEPT SRL, SC IFMA SA (pentru construirea sediului judecătoriei Horezu).  

”În cel mult şase săptămâni, ar urma să fie predate terenurile pentru deschiderea celor două şantiere. Terenurile pe care vor fi construite sediile celor două judecătorii se află în proprietatea Ministerului Justiţiei, iar durata estimată a lucrărilor de construcţie este de 16 luni. Subliniem că cele două judecătorii funcţionează în prezent în imobile care nu au mai putut fi reabilitate din cauza uzurii accentuate”, a transmis Bogdan Ilea.  

Acesta explică faptul că, în prezent, Judecătoria Costeşti funcţionează într-un imobil construit între anii 1941-1963, cu destinaţie de casă de cultură. În anul 1994, construcţia a fost supusă unui proces de remodelare ca urmare a transformării ei în sediu de judecătorie, iar de atunci nu au mai fost efectuate lucrări de modernizare. 

Judecătoria Horezu funcţionează într-o clădire construită la începutul secolului XX, cu destinaţia iniţială de casă de tratament. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.