Ministerul Justiţiei precizează că avocata Ingrid Mocanu, despre care presa a relatat că a depus mărturie în favoarea Elenei Udrea în faţa instanţei din Bulgaria, care judecă dosarul de extrădare, este angajat al ministerului, în cadrul aparatului tehnic, iar instituţia nu îi poate interzice să se prezinte ca martor în procese. Potrivit MJ, angajatul s-a prezentat "în nume propriu şi nu ca reprezentant al MJ, de altfel, în perioada în discuţie, acesta fiind în concediu legal de odihnă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Justiţiei a transmis, vineri, precizări "în contextul discuţiilor apărute în spaţiul public şi mass-media, în legătură cu afirmaţii la adresa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, respectiv în legătură cu împrejurarea relatată de presă în care un angajat al Ministerului Justiţiei a depus mărturie în cadrul unui proces de extrădare desfăşurat în fata instanţelor dintr-un stat membru al UE".

Astfel, MJ a arătat că acea persoană nu este consilier al ministrului Justiţiei, ci este angajat al ministerului, în cadrul aparatului tehnic.

"Potrivit reglementărilor în vigoare, Ministerul Justiţiei nu poate interzice niciunui angajat şi, în general, niciunui cetăţean să se prezinte ca martor într-un proces, angajatul despre care s-a făcut vorbire în mass-media prezentându-se în nume propriu şi nu ca reprezentant al MJ, de altfel, în perioada în discuţie, acesta fiind în concediu legal de odihnă", au explicat reprezentanţii ministerului.

Conform sursei citate, Ministerul Justiţiei examinează permanent incidenţa prevederilor legale privind obligaţiile specifice statutului profesional al fiecărui angajat, inclusiv obligaţiile de rezervă, raportat la orice eventuale declaraţii publice defăimătoare la adresa instituţiei ministerului sau la adresa unor instituţii aflate în subordinea sau coordonarea ministerului, precum Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Libertatea a relatat că avocata Ingrid Mocanu a depus mărturie în favoarea Elenei Udrea, declarând în faţa instanţei din Bulgaria că a stat în celulă cu aceasta, la Penitenciarul Târgşor, şi că nu este adevărat că Udrea a stat singură în celulă. Mocanu a afirmat că este consilier la Ministerul Justiţiei.

Elena Udrea este arestată în Bulgaria, judecătorii urmând să ia decizia privind extrădarea ei.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.