Ministerul Justiţiei, prin Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, a propus Ministerului Finanţelor iniţierea demersurilor necesare pentru ca un bunul imobil confiscat să fie transmis cu titlu gratuit unităţii administrativ-teritoriale comuna Traian judeţul Bacău, care îl va transforma în aşezământ pentru persoanele vârstnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Atât de simplu: bunurile confiscate sunt reutilizate public şi social. Este un model de bună practică în procesul de prevenire şi combatere a criminalităţii recunoscut la nivel european şi legiferat inclusiv prin Directiva 2014/42/UE privind îngheţarea şi confiscarea instrumentelor şi produselor infracţiunilor săvârşite în Uniunea Europeană.” a transmis Alina Gorghiu, conform postării de marţi pe pagina de Facebook a Ministerului Justiţiei.

Conform Ministerului Justiţiei, imobilul situat în comuna Traian, str. Principală nr. 10, jud. Bacău este compus din teren în suprafaţă de 10.550 mp (din care 3.227 mp intravilan categoria de folosinţă curţi-construcţii şi 7.323 mp extravilan categoria folosinţă curţi-construcţii) şi construcţie-locuinţă DS+P+E+MS cu suprafaţă construită la sol 396 mp şi suprafaţă desfăşurată 1.274 mp, suprafaţă aferentă construcţiei 809 mp, anul construirii - 2008.

„Hotărâre judecătorească: sentinţa penală nr. 120/23.10.2015 pronunţată de Curtea de Apel Iaşi în dosarul nr. 845/32/2013, modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr. 411/28.11.2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, conform anunţului de pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Potrivit sursei menţionate, dreptul de proprietate asupra bunului imobil este intabulat pe numele Statului Român. Potrivit informaţiilor din extrasul de carte funciară, nu sunt înscrieri privind dezmembrăminte ale dreptului de proprietate, drepturi reale de garanţie şi sarcini.

Imobilul este evaluat la suma de 2.020.000 lei.

„La data de 22.09.2023, în temeiul art. 34 din Legea nr. 318/2015, ANABI a propus Ministerului Finanţelor iniţierea demersurilor necesare pentru emiterea unei Hotărâri a Guvernului având ca obiect transmiterea cu titlu gratuit în domeniul privat al unităţii administrativ-teritoriale Comuna Traian judeţul Bacău a bunului imobil confiscat şi intrat în proprietatea privată a statului -  imobil situat în com. Traian, str. Principală nr. 10, jud. Bacău”, conchide sursa menţionată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.