Procurorii DIICOT Maramureş au reţinut miercuri un bărbat acuzat de deţinere şi trafic de droguri de risc, după ce în urma unor percheziţii au găsit mai multe culturi de cannabis, precum şi şapte kilograme de muguri şi frunze de canabis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţionilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Maramureş susţin că, în perioada 2012 - octombrie 2016, bărbatul reţinut a cultivat plante de cannabis clandestin, prelucrându-le cu scopul de a le vinde ulterior, potrivit unui comunicat publicat miercuri.

Plantele erau crescute atât în interiorul apartamentului părinţilor bărbatului, situat în municipiul Satu Mare, cât şi pe terenuri greu accesibile, din localităţi de lângă oraş, camuflate de vegetaţie forestieră, se mai arată în comunicatul DIICOT.

În urma unor percheziţii, anchetatorii au descoperit două culturi indoor şi una outdoor de plante de cannabis şi au ridicat aproximativ 7 kilograme de muguri şi frunze de cannabis, precum şi 32 de răsaduri de plante de cannabis, aflate în diferite stadii de dezvoltare, o instalaţie de iluminare a plantelor, un calculator şi 2.000 de lei.

Bărbatul a fost reţinut miercuri şi urmează să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul de Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.