Fostul deputat Ionel Arsene, preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Neamţ şi lider al filialei judeţene a PSD, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar de trafic de influenţă, fiind acuzat că i-a cerut unui primar din Neamţ, pentru atribuirea unui contract vizând construirea unei şcoli şi subcontracteze lucrarea către o firmă agreate de el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ionel Arsene a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, faptă sâvârşită în perioada în care era deputat şi preşedinte al PSD Neamţ.

Potrivit procurorilor DNA, în luna iunie 2015, Ionel Arsene, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unui primar de comună din Neamţ, membru al aceluiaşi partid (PSD), i-a cerut unui alt primar, în schimbul atribuirii unui contract vizând construirea unei şcoli într-un sat, către firma administrată de soţia acestuia din urmă, iar o parte din lucrări (cele de tâmplărie), să fie subcontractate unei societăţi agreate de Arsene.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"În temeiul acestei înţelegeri, ca urmare a influenţei exercitate de Arsene Ionel asupra edilului, la data de 27 iulie 2015 a fost încheiat contractul de execuţie lucrări, cu obiectul de mai sus. Ulterior, la data de 09 octombrie 2015, societatea câştigătoare a contractului a subcontractat o parte din lucrările de tâmplărie firmei agreate de inculpat, fiind emisă în aceeaşi zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei (achitată la datele de 16.11.2015 şi 07.03.2016 deşi produsele de tâmplărie au fost livrate în lunile august şi septembrie 2016)", arată procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ. 

Ionel Arsene, preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Neamţ şi lider al filialei judeţene a PSD, fost deputat, este cercetat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi într-un alt dosar de trafic de influenţă. El este acuzat că ar fi pretins de la un om de afaceri 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.

De asemenea, Arsene este acuzat de către procurorii DNA că în 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro "pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală". Banii remişi de martor într-un restaurant din Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari. 

În 29 ianuarie, Arsene a fost arestat pentru 30 de zile în acest dosar. Ulterior, el a fost plasat sub control judiciar, măsură ridicată recent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.