Procurorul general Augustin Lazăr spune că anul trecut, cei mai mulţi inculpaţi au fost demnitari, însă şase au avut calitatea de magistrat, respectiv trei judecători şi trei procurori. Lazăr a subliniat că, în ciuda a ceea ce se insinuează în spaţiul public, magistraţii răspund penal. „Sau poate vor să răspundă anumiţi magistraţi, care au dat anumite soluţii şi cineva simte o anumită frustrare”, a spus Lazăr miercuri, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ceea ce priveşte calitatea inculpaţilor, observăm că majoritatea covârşitoare are calitatea de demnitari. Alţi şase inculpaţi au calitatea de magistrat, trei judecători şi trei procurori. Se insinuează în public că magistraţii nu răspund. Rămâne ca dumneavoastră să evaluaţi, că poate eu sunt subiectiv dacă spun că magistraţii răspund chiar şi penal. Sau poate vor să răspundă anumiţi magistraţi, care au dat anumite soluţii şi cineva simte o anumită frustrare, nu ştiu”, a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general a spus că anul 2017 a fost unul sensibil, însă magistraţii trebuie să demonstreze capacitatea de a rezolva lucrurile, pentru că „atunci când oceanul este liniştit, e uşor să navighezi”.

„Corupţia rămâne în continuare un fenomen mai actual ca oricând, însă corupţia nu e un brevet românesc, e un fenomen internaţional”, a subliniat Lazăr, adăugând că DNA a fost evaluată, în raportele experţilor europeni, ca fiind între primele cinci structuri europene recomandabile pentru schimburi de bune practici.

Lazăr a mai spus că trebuie găsite resursele necesare pentru ca Minsiterul Public să poată funcţiona, ca dosarele să nu mai aştepte. „Sigur va veni cineva să întrebe de ce s-au prescris”, a spus procurorul general.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.