Tribunalul Ilfov a decis definitiv, miercuri, ca fostul impresar Ioan Becali să fie eliberat condiţionat, după ce a executat doi ani şi şase luni din pedeapsa de şase ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorii Tribunalului Ilfov au admis astfel contestaţia formulată de Ioan Becali după ce Judecătoria Sectorului 4 a decis, în 27 iulie, ca fostul impresar să rămână în continuare în penitenciar.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă, Ioan Becali urmând să fie eliberat din Penitenciarul Poarta Albă.

Şi în februarie, Ioan Becali a cerut instanţei să fie liberat condiţionat, însă solicitarea sa a fost atunci respinsă. Cererea de la Judecătoria Sectorului 4 s-a judecat atunci în lipsa lui Ioan Becali, care era internat în Clinica de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, condusă de medicul Şerban Brădişteanu.

Alte două cereri de liberare condiţionată a lui Ioan Becali au fost formulate anterior, ambele fiind respinse, una de Tribunalul Constanţa, şi o alta a comisiei de specialitate de la Penitenciarul Poarta Albă, unde fostul impresar a executat o parte din pedeapsă.

Dacă la primele două cereri, cele 90 de zile primite pentru că a scris trei cărţi au fost luate în considerare de instanţă, în baza noilor prevederi legale, acestea nu mai pot fi scăzute din pedeapsă.

În martie 2014, în dosarul transferurilor de jucători au fost condamnaţi Ioan Becali şi Cristian Borcea la câte şase ani şi patru luni, Victor Becali la patru ani şi opt luni, George Copos la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu la trei ani şi patru luni.

Dintre cei opt oameni de fotbal mai sunt încarceraţi Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea, ceilalţi cinci fiind eliberaţi condiţionat.

Ioan Becali mai este judecat într-un dosar, alături de Victor Becali şi Cristian Borcea, pentru că i-ar fi dat mită 195.000 de euro judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, ca să dispună achitarea oamenilor de fotbal acuzaţi în dosarul transferurilor.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.