Inspecţia Judiciară a anunţat, vineri, că cercetează doi magistraţi care au amânat de zeci de ori pronunţarea în unele dosare. Unul dintre ei a dispus amânarea pronunţării peste termenul prevăzut de dispoziţiile legale într-un număr de 173 de dosare, iar celalalt a prelungit nejustificat procedurile în mai multe dosare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 10 noiembrie 2022, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna FINTA FABIOLA CORINA, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, pentru nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor”, a transmis, vineri, Inspecţia Judiciară.  

Sursa citată a precizat că inspectorii judiciari au constatat că magistratul vizat a amânat de 10 ori, în perioada octombrie 2021-martie 2022, pronunţarea soluţiei dosarului care a stat la baza sesizării. 

”De asemenea, judecătorul a dispus amânarea pronunţării peste termenul prevăzut de dispoziţiile legale într-un număr de 173 de dosare şi nu a respectat  termenul legal de redactare într-un număr de peste 400 de hotărâri. Situaţia de fapt expusă arată că magistratul vizat şi-a constituit o procedură de lucru care a condus la temporizarea procedurilor judiciare, fapt ce indică un management defectuos în gestionarea lucrărilor”, mai arată instituţia citată.  

De asemenea, instituţia îl cercetează pe GHICA MIHAI ŞTEFAN, judecător în cadrul Tribunalului Cluj, ”pentru nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor”.  

”Inspectorii judiciari au constatat că magistratul vizat, în calitate de preşedinte al completului de judecată, a amânat succesiv pronunţarea într-o cauză de 12 ori, de la data de 8 octombrie 2021  până la data de 8 iunie 2022, pe o perioadă de 9 luni”, au mai transmis reprezentanţii Inspecţiei Judiciare.  

Potrivit acestora, ”magistratul vizat a deliberat, redactat şi pronunţat hotărârile judecătoreşti în 5 dosare penale, cu depăşirea termenelor legale, pe perioade cuprinse între 5 şi 9 luni, cu consecinţa prelungirii nejustificate a procedurilor judiciare”.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.