Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, luni, încetarea procesului faţă de Mihnea Costoiu, fost ministrul al Educaţiei, pentru că a intervenit prescripţia în dosarul privind Baza “Cutezătorii”. Magistraţii au mai hotărât confiscarea sumei de 267.000 de euro, decizia fiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ÎCCJ a admis apelurile formulate, atât de DNA, cât şi de Mihnea Costoiu împotriva deciziei prin care fostul ministrul fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. 
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
Înalta Curte a desfiinţat în parte sentinţa primei instanţei şi a decis încetarea procesului penal pornit împotriva lui Mihnea Costoiu pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. 
 
“Desfiinţează înscrisul intitulat «Act adiţional la contractul de locaţiune nr. 269 din 30 aprilie 2004» privind «Baza Cutezătorii», semnat şi de inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin, înregistrat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării sub nr. 16832 din 23 iunie 2009”, se arată în minuta instanţei. 
 
Magistraţii au mai hotărât confiscarea de la Mihnea Costoiu a sumei de 267.000 de euro. 
 
“Menţine dispoziţia din cuprinsul sentinţei penale nr. 137 din data de 31 martie 2022, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, în dosarul nr. 808/1/2018 de confiscare de la inculpat a sumei de 267.577 Euro (echivalent 1.248.487,52 RON), bunuri dobândite prin săvârşirea faptei prevăzute de legea penală. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale nr. 137 din data de 31 martie 2022, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, în dosarul nr. 808/1/2018 care nu contravin prezentei decizii”, mai precizează sursa citată. 
 
Decizia este definitivă.
Fostul ministru Mihnea Costoiu, rector al Universităţii Politehnica Bucureşti, a fost condamnat, în martie 2022, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, pentru abuz în serviciu.
 
Decizia nu era definitivă.
 
Costoiu a fost trimis în judecată în 2018, în dosarul privind Baza "Cutezătorii".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.