Coordonatorul zonal al Departamentului Inspecţii Tehnice Periodice şi Supraveghere Parc Naţional de Vehicule din cadrul R.A.R Iaşi, Dragoş Mandache, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit procurorilor DNA Iaşi, mai mulţi inspectori tehnici atestaţi R.A.R. ar fi dezvoltat şi perfectat o practică de a pretinde şi primi sume de bani, pentru a atesta în mod nereal efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor, fără ca acestea să fie efectiv prezente.

În perioada 2019 - 2021, Dragoş Mandache, coordonator zonal al Departamentului Inspecţii Tehnice Periodice şi Supraveghere Parc Naţional de Vehicule din cadrul R.A.R Iaşi, ar fi pretins şi primit, de la un inspector tehnic de la o staţie autorizată R.A.R, sumele de 12.000 euro şi 10.000 lei.

În schimbul acestor sume de bani, Mandache se angaja să soluţioneze într-o manieră favorabilă o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecţia tehnică periodică a vehiculelor în staţia unde inspectorul care ar fi dat mita îşi desfăşura activitatea.

De asemenea, Mandachi urma să declare admişi două persoane la programul de reatestare ca inspector tehnic.

În cursul zilei de vineri, Mandache Dragoş urmează să fie prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acelaşi dosar mai sunt urmărite şi alte persoane, au transmis procurorii DNA.

În 21 aprilie, procurorii DNA au făcut 28 de percheziţii în judeţele Vaslui, Galaţi şi Bacău, într-un dosar care vizează fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Una dintre percheziţii a fost la RAR Vaslui. Anchetatorii au verificat mai multe staţii ITP din cele trei judeţe, unde se obţinea inspecţia tehnică pentru maşini cu probleme sau care nici nu se prezentau la verificare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.