Avocatul ieşean Ion Victor Axinte, care a comis, în luna martie, un accident soldat cu doi morţi şi doi răniţi după ce a urcat băut la volan, a fost condamnat, vineri, la cinci ani şi zece luni de închisoare, sentinţa putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorii Curţii de apel Iaşi l-au condamnat pe avocatul Ion Victor Axinte, în vârstă de 26 de ani, la cinci ani şi zece luni de închisoare, după ce acesta s-a urcat băut la volan şi a comis un accident soldat cu moartea a două persoane şi rănirea altor două.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la ICCJ.

Avocatul ieşean a fost judecat pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

În timpul procesului, avocatul şi-a recunoscut fapta şi le-a spus judecătorilor că regretă ce a făcut.

Avocatul Ion Victor Axinte a participat, în 22 martie 2017, la o petrecere, la un local din Iaşi, unde a consumat alcool, după care s-a urcat la volan.

Pe camerele de supraveghere din curtea restaurantului, se observă cum la ieşire prietena tânărului încearcă să-l convingă să nu meargă cu maşina către casă, dar nu a reuşit.

Accidentul s-a produs la două-trei minute din momentul plecării autoturismului din curtea restaurantului. În urma accidentului, două persoane au murit, iar alte două au fost rănite.

Victor Ion Axinte şi-a deschis cabinetul de avocatură din Iaşi la începutul acestui an, după ce în 2016 a obţinut cea mai mare notă din concurs, dintre concurenţii din judeţul Iaşi.

El era caracterizat de către colegi drept „extrem de preocupat de carieră”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.