Trei persoane din Ialomiţa, între care o contabilă, sunt cercetate într-un dosar cu prejudiciu de un milion de euro. O contabilă este suspectată că ar fi sustras banii din conturile a două firme la care lucra. Cei trei sunt acuzaţi de spălare a banilor, înşelăciune, fraudă informatică şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform IPJ Ialomiţa, în perioada 2018 – 2020, în calitate de contabil, o femeie, de 36 de ani, ar fi prejudiciat două societăţi comerciale, prin transferarea în mod fraudulos a aproximativ 1.000.000 de euro, prin falsificarea unor date bancare în sisteme informatice.

Banii ar fi fost transferaţi în conturile proprii ale femeii şi în conturile mai multor persoane fizice şi societăţi comerciale.

Pentru disimularea adevăratei provenienţe a sumelor de bani, cele trei persoane bănuite ar fi achiziţionat imobile şi autoturisme.

În cauză, prejudiciul a fost recuperat în proporţie de aproximativ 40%.

În urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar faţă de femeia de 36 de ani. De asemenea, în acest dosar sunt cercetaţi doi complici, între care unul îi este rudă.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză şi recuperarea prejudiciului cauzat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.